دومین جلسه شورای سلامت شهرستان لنده با رویکرد اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت و درمان و مسائل بهداشتی این شهرستان برگزارشد.
دومین جلسه شورای سلامت شهرستان لنده با رویکرد اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت و درمان و مسائل بهداشتی این شهرستان برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان لنده، دومین جلسه شورای سلامت شهرستان لنده با رویکرد اقدامات پیشگیرانه در حوزه بهداشت و درمان و مسائل بهداشتی با حضور فرماندار و اعضای شورای سلامت این شهرستان در محل جلسات فرمانداری لنده برگزارشد.
در ابتدای این جلسه رئیس شورای سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت:برخی از پروژه های عمرانی شهرستان باید پیوست سلامت را ضمیمه داشته باشند.
حسن هدایت نیا در ادامه گفت:مجموعه وزارت بهداشت تنها در ٢۵درصد حوزه سلامت نقش دارند و ٧۵درصد دیگر مربوط به مردم و سایر ادارات بین بخشی است.
وی گفت:دوران کرونا دوران طلایی همکاری وتعامل بین بخشی در کشور بوده است و هرکجا حساست های لازم را تبین کردیم به درستی این هماهنگی بیندبخشی ایجاد شده است.
رئیس شورای سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: برخی مشکلات حوزه شهرستان از توان شهرستان خارج است که بحث کشتار های غیرمجاز دام در سطح شهرستان های استان، فروش مرغ زنده و کشتار غیرمجاز آن باتوجه به شیوع بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماری ها نیازمند یک عزم استانی است.
وی تاکید کرد:انتظار داریم مصوبات شورای سلامت ضمانت اجرایی داشته باشند چرا که مربوط به حوزه سلامت آحاد مردم است.
هدایت نیا گفت: انتظار داریم مصوبات در کمیته فنی شبکه بهداشت تعین تکلیف شوند و خروجی این کمیته در شورای سلامت مطرح شود.
رئیس شورای سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: انتظار ما از مجموعه دستگاه قضایی و نیروی نظامی و انتظامی بحث حمایت از بحث سلامت مردم است.
در ادامه فریبرز یاوریان مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده گفت:طبق ٢٨قانون کالاهای آسیب رسان به حوزه سلامت می بایست در راستای منع تبلیغ صورت گیرد که همانند فست فوت ها، لوازم آرایشی و بهداشتی، آرایشگاه ها و مواد دخانی است.
فریبرز یاوریان در ادامه گفت: روز ٣مردادماه سالروز پیشگیری از غرق شدگی است و باتوجه به حوادث تلخ فوت چندین نفر در رودخانه مارون و جن موگرمون انتظار داریم این مهم مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه گفت:باتوجه به سرعت انتشار سویه جدید بیماری کرونا از یک نفر به ١٨نفر می باشد که لازم است دقت لازم در این حوزه صورت گیرد.
یاوریان گفت:از ابتدای سال تا کنون ٣١٨نمونه گرفتیم که ۵٠نفر مبتلا و مثبت بودند که انتظار داریم این مهم مورد توجه قرار گیرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده گفت:نوبت اول واکسن ٨١درصد، نوبت دوم ٧۵درصد ونوبت سوم نیز ۴٣درصد مردم شهرستان لنده واکسن زده و انتظار داریم همه مردم مشارکت کنند.
وی در ادامه گفت: بیماری فراگیر وبا یکی از شایع ترین بیماری ها است که همراه با اسهال است و باعث هدر رفت آب بدن خواهد شد و بیمار دچار مرگ خواهدشد و علت اصلی آن نیز آب آلوده است.
یاوریان گفت:راه مقابله با این بیماری کلرزنی آب و شستن مرتب دست ها است که باید مورد تاکید قرار گیرد.
وی گفت: شکستگی های لوله های آب در سطح شهرستان باعث شیوع عفونت ها و فراگیر شدن بیماری ها شود.
یاوریان گفت: بحث کلر زنی در مجتمع های آبرسانی به حوزه قیام و دلیک یا صورت نمی گیرد و یا خیلی کم صورت می گیرد که انتظار داریم این مهم به طور مکرر صورت گیرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده گفت:در حوزه مدیریت پسماند شهرستان لنده نیازمند مدیریت جامع در معابر و قبرستان این مهم باید مورد تاکید قرارگیرد و بحث نظافت و پاکسازی قبرستان نیز باید تدابیر لازم صورت گیرد.
یاوریان گفت: جایگاه زباله پشت راهنمایی ورانندگی یک مکان غیربهداشتی است که باید هرچه سریعتر به یک مکان دیگر منقل شود.
وی گفت: وجود نخاله های ساختمانی در اطراف و ورودی شهر لنده یکی از مخاطرات و مشکلات غیربهداشتی است که انتظار داریم شهرداری این مهم را هرچه سریعتر سامان بخشی کند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان لنده گفت: دیوار کشی و محصور کردن جایگاه زباله شهرداری یکی دیگر از مهمترین مباحثی است که سالیان سال است مشکلات خاص خود را به همراه دارد.